Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CEYHAN’DA KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARI YAPILDI

CEYHAN’DA KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARI YAPILDI

-Başkan Aydar, “Denizcilerimizin ve Kaptanlarımızın Bayramı Kutlu Olsun”

CEYHAN’DA KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARI YAPILDI

-Baskan Aydar, “Denizcilerimizin ve Kaptanlarimizin Bayrami Kutlu Olsun”

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami törenine katildi. Baskan Aydar, Deniz sehitleri anisina mülki amirler ile Botas’da denize çelenk birakti.

Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlamalari nedeniyle ilk tören saat 10.00’da Cumhuriyet Meydani’nda düzenlendi. Botas Liman Baskani Ismail Ak’in Atatürk Aniti'na çelenk koymasiyla baslayan tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile devam etti.

Botas Liman Baskani Ismail Ak, törende yaptigi konusmada, 13 Nisan 1926'da TBMM'de kabul edilen ve 1 Temmuz 1926'da yürürlüge giren 815 sayili Kabotaj Kanunu ile Türkiye limanlari ve Türkiye sahilleri arasindaki yük ve yolcu tasinmasinin hükme baglandigini hatirlatti.

Cumhuriyet Meydani'ndaki törenin ardindan Botas Liman Baskanligindaki törene geçilirken Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar beraberinde Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz, TCSG 306 Komutani SG Kidemli Üstegmen Erkan Özbek, Ceyhan Garnizon Komutani Ersin Agca, Liman Baskani Ismail Ak, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte ‘Kaptan Süreyya Güler’ isimli feribot ile denize açildi. Deniz sehitleri anisina bogaza çelenk birakildi. Botas Müdürlügü'ne ait ‘Malkoçlar, Özbilen ve Botas’ isimli römorkörler ile havaya su sikilarak görsel sölen gerçeklestirilirken, Sahil Güvenlik Komutanligi ile Deniz Polis botlari kutlamalara eslik etti.

Kabotajin bir devletin kendi limanlari arasinda yük ve yolcu tasima hakki oldugunu ifade eden Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar, “1 Temmuz 1926'da çikan bu kanun sayesinde Türk denizlerinde ve kara sularinda kapitülasyonlar ile yabancilara verilen imtiyazlar kaldirildi. Kabotaj bayrami, Türk bayrakli gemilerimizin 2 liman arasinda özgürce dolasabilmesidir. Kabotaj Bayrami etkinlikleri kapsaminda bugün Botas  sahilindeyiz. Sadece Yumurtalik ve Karatas degil, Ceyhan'da da deniz var. Buralar bizim degerlerimiz, ilçemizin tanitilmasinda önemli rol almaktadir. Bizlerde hemsehrilerimiz adina doga güzellikleri olan Botas ve Incirli plajlarimizi önemsiyoruz. Bu anlamli günde bizlere bu gururu yasatan tüm denizcilerimizi, Deniz Ordularimizi, Sahil Güvenligimizi ve Botas Liman Baskanliginda çalisanlarin bayramini kutluyor, tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum.” dedi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli